Снимка: БТА, архив
fallback

БСП призова за надпартийно и общо политическо съгласие за създаването на нов модел в здравеопазването. От левицата очертаха временните и дългосрочните мерки за справяне с проблемите в сектора.

Червената лидерка Корнелия Нинова заяви, че вече са внесли проекторешение за забрана за лицензиране на нови болници. Утре пък ще внесат предложението държавните и общински болници да бъдат пререгистрирани от търговски дружества в лечебни заведения.

Oще по темата

Следващата седмица от левицата ще поискат промени в Наказателния кодекс, които да водят до наказателна отговорност за реекспорта на лекарства.

Според Нинова, за да стане това, трябва да се търси истински разговор за нов модел в здравеопазването без политическа ревност.

"Това няма да е моделът на БСП, ГЕРБ или на пациентите, а българският модел", настоя Нинова и уточни, че си дават срок този дебат да се случи до края на март следващата година.

От "Воля" също обявиха своите приоритети за промени в здравеопазването. От партията на Марешки искат децентрализация и премахване на монопола на НЗОК, както и единен регистър на заболяванията в България.

Пламен Христов от "Воля" обаче разкритикува предлагания мораториум от левицата.

"Не може за всяко нещо, с което не можем да се справим, да налагаме мораториум. Не може, когато ме боли пръстът, да го ампутираме, за да няма вече какво да ме боли. Трябва да се справим с кражбите в здравеопазването и да се засили контролът", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

До ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ 1 Всички фирми , които не са от БСП имат право на печалба . Терористичната партия БКП-БСП трябва да гладува , защото 50 години граби и убива народа .

9

Аз

преди 6 години

Всички крадат и укриват данъци и после няма пари. Който реши да спазва правилата го принуждават да се откаже от това и напуска България. Дали е БСП ,ГЕРБ или ДПС всички добрали се до власт крадат като за последно,защото няма никой в затвора и се чувстват безнаказани. Сега с далаверата с лекарствата ще го отнесе сириеца, а други прибират парите.

8

ПЕНКО

преди 6 години

КАК МОЖЕ Буржуазна Самосъхраняваща се Партокрация- ДА ИМА ЦВЯТ -/ПА БИЛ ТОЙ И ЧЕРВЕНДАЛЕСТ /??? ПЛОСЪК ДАНЪК ...А...А ??? *** ГЕЙ ИМ Е ВОЖД...А...А !!! СВИНАРЯТ ГЕРГОВ ; ВОЕННИ ТЪРГОВЦИ; КУФАРЧЕТАТА С ПАРИ НА РАБОТНИЦИТЕ; ГЕПЕНЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ... И ТАК ДАЛЬЕ ... И ТАК "ЗА НАМИ "!!!!!!

fallback