Снимка: Булфото
fallback

 Още в сряда Министерският съвет ще отпусне необходимите средства за ремонта на Зографския манастир. Това каза премиерът Бойко Борисов във видео, публикувано на официалната му страница във Фейсбук“ по повод казуса със средствата за ремонт на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски“ и Зографския манастир в Света гора.

"Единственото, което мога да коментирам е, че колегите се опитват от всяко нещо да направят скандал и да прозвучи така, че едва ли не правителството, което оглавявам аз, не дава пари за Зографския манастир и "Александър Невски“, което е абсолютна глупост“, коментира премиерът.

Той обяви, че е разговарял с българския патриарх Негово Светейшество Неофит и го е уверил, че на редовното си заседание в сряда, 6 декември, Министерският съвет в присъствието на игумена на Зографската света обител архимандрит Амвросий ще отпусне необходимите средства за ремонта на южното крило на манастира "Свети Георги Зограф" в Атон.

"От Зографския манастир първоначално поискаха 209 хил. лева за южното крило, но казват, че няма да им стигнат. Затова съм поканил архимандрит Амвросий да дойде в сряда, да направят сметка, дотогава и да ми кажат за цялото южно крило колко пари да им отпусне МС“, посочи премиерът Борисов.

"Катедралата "Св. Александър Невски“ е много сложен проект. Патриархът и Синодът знаят, че трябва да се направи детайлна оценка на основите, на покрива и чак тогава ще знаем 15, 16 или 20 милиона ще струва. Това струва много пари, но аз съм им ги обещал, правителството им ги е обещало и щом станем готови, тогава ще бъдат на тяхно разположение. Така че за делата има кой да ни съди - и едните и другите, но с цялото ми уважение към г-н Бойчев точно за църкви и манастири те да говорят, при положение, че и за Плиска - майката на всички църкви, толкова много сме направил – не са прави“, каза още министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Браво на Бойко за всичко се грижи и още има хора които се правят на сляпи

18

Анонимен

преди 6 години

Какви при, от къде са, на какво основание???

17

Пешо

преди 6 години

Танцуващият със сабя!Егати тупана е тоя!

fallback