Снимка: Булфото, архив
fallback

През предстоящата 2018 се очаква бум в санирането, заяви на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Имаме 570 сгради, които в момента се санират. През зимния сезон това няма как да се случи. Те ще бъдат зазимени и през 2018 ще бъдат санирани", добави той.

Bloomberg TV Bulgaria припомня, че държавата фактически прекрати програмата за саниране или т.нар. "Национална програма за енергийна ефективност“, като няма да отпуска средства за нови проекти през 2018.

Въпреки това обаче старите проекти ще бъдат изпълнени. Към средата на октомври от регионалното министерство се похвалиха, че към 18.10 са санирани 782 жилищни блока, 612 са в процес на ремонт, а още 628 предстоят да бъдат започнати.

Още новини от сферата на икономиката и политиката четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

дедо Ташунко

преди 6 години

Според статистика на министерството на строежите в България има почти 19000 панелни сгради, които плачат за саниране. Досега са "санирани" по -малко от 5%. Ха наздраве с греяна гроздова ракийка!

13

фдхъгд

преди 6 години

До До анПросто не си ходил никъде по- далече от квартала. Във всички столици има "полуразрушени" сгради, мой човек. Пътувай и ще видиш. Поздрави!!!

12

До ан

преди 6 години

...в никоя столица няма такива полуразрушени сградиЛъжеш, в Афганистан, Ирак и Либия има. А на Марс - нямаш си представа!

fallback