Снимка: архив "Булфото"

Три са факторите, от които зависи съдбата на правителството – стихийните действия на Валери Симеонов, обажданията на Ахмед Доган и търпението на Бойко Борисов.

Това смята политологът Първан Симеонов, анализирайки политическите процеси от последните седмици.

Според него управляващите партии ще изгладят отношенията си и едва ли ще се стигне до разпад на правителството в настоящия му състав – ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Още по темата

"Важни са три фактора. Освен Валери Симеонов и неговите понякога стихийни действия, важен е Ахмед Доган, който, не бива да забравяме, че се обади от много време насам, и ДПС иска да консумира повече политически ресурс", каза Симеонов пред "Фокус".

"Важен фактор е и търпението на Бойко Борисов, защото дали след председателството на България, той няма да се замисли, че все по-трудно се управлява по-този начин на нескончаема атака от страна на БСП", допълни той.

Политологът похвали БСП, че си играе картите много правилно и прогнозира, че ще продължи да създава проблеми на правителството.

Симеонов обясни, че ГЕРБ все още има преднина, но БСП ще продължат да "ронят подкрепата на управляващите". В тази ситуация пък ДПС били печеливши и те щели да определят кой да има предимство.

Преди седмица Валери Симеонов отправи поредни критики към начина, по който ГЕРБ общува с "Обединените патриоти", което издаде напрежение в коалицията. Малко по-късно лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отрече да има такова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase