Снимка: архив "Булфото"

Демонтаж на сегашната управляваща коалиция не може да има. Това обяви категорично зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Така той отвърна на коментарите, че след като на вчерашния конгрес ГЕРБ не са приели декларация срещу управление с ДПС, това означава, че движението може да се монтира към сегашното управление.

На най-висшия си форум в неделя управляващата партия прие специална декларация, в която обяви, че няма да се коалира с БСП. Така Бойко Борисов и хората му отвърнаха на твърденията на Корнелия Нинова от конгреса на социалистите, че ГЕРБ са се опитали да купят левицата с постове.

Още по темата

"Никога не е имало разговори за съвместно управление с БСП", каза Цветанов пред Нова тв.

Шефът на депутатите от ГЕРБ обяви, че в края на мандата кабинетът "Борисов 3" ще отчете много успехи и добри политики.

"Бойко Борисов е истински лидер на нашата партия", каза Цветанов, отвръщайки на въпроса защо премиерът е бил единствен кандидат за лидер.

Той коментира и решението – бившият шеф на парламента Димитър Главчев да оглави Контролната комисия на партията, а не да стане част от Изпълнителната, както се очакваше.

"Изпълнителната комисия и Контролната комисия нямат много различни функции. Те се занимават с работата в партията. От тази гледна точка премиерът прецени, че може да направи Главчев председател в Контролната комисия, отколкото да е просто позиция в Изпълнителната",  обясни Цветанов.

"Ангажиментите в правосъдното министерство са много големи затова и Цецка Цачева е извън Изпълнителната комисия. На нейно място е госпожа Дариткова", коментира Цветанов и друга рокада в ръководството на управляващата партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase