Снимка: Булфото
fallback

След поредната тежка катастрофа, МВР шефът Валентин Радев призова и общините, и строителното министерство, и АПИ, а и школите за шофьори да си поемат отговорността за жертвите на войната по пътищата.

Повод за коментара му стана верижната катастрофа при 55 км на автомагистрала "Тракия", в посока към Пловдив, в която пострадаха двама души. Заради мъглата там се удариха два камиона и три коли.

Oще по темата

Само преди дни при жестока катастрофа край село Микре, загинаха 9 души, а още 17 бяха ранени.

Радев обясни, че заради днешната катастрофа не се налага да бъдат поставени допълнително патрули в района, защото ситуацията е по-различна от тази при Микре, където се наложи екипите да бъдат удвоени през следващия ден след катастрофата.

"Не можем постоянно увеличаваме патрулките, други мерки трябва да се вземат, защото очевидно има недостиг не само от гледна точка на контрола", отсече той.

Според него има много институции, които отговарят за пътищата, но пък незнайно защо в крайна сметка при всеки инцидент вината падала върху МВР.

"Има министерство, което отговаря за републиканската пътна мрежа, има общински пътища под отговорностите на общините, има други органи, които отговарят за обучението на шофьорите и най-накрая идваме ние, които наказваме, но пък МВР винаги се обяснява и много моля всички тези, които изредих по пътеката всеки да си поеме отговорността, защото тя е обща", призова Валентин Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Хер Флик от ГЕСТАПО

преди 6 години

Най-после нещо умно да каже тоя

28

Анонимен

преди 6 години

Когато цар иван АЛександър е бил Цар, Търновската Патриаршия е бил църква-майка на Ипечката патриаршия и Охридската архиепископия. Такъв шанс сме нямали от 6 века и половина, още по преди - това - от времето на Борис I ( още пет века);ако трябва да чакаме за трети шанс може да чакаме още седем века. СЕГА Е МОМЕНТЪТ Синодът да погаше че не е зависим от Сърбия и Русия, а мисли за Българите в България и българитете в Р Македония

27

Анонимен

преди 6 години

Когато Кан/княз Борис Покръстител е покръстил народа едно от важните неща е, че са да се подпечаат мира м-у Визанитя и България, ромейската църква е признава автономията на нашата църква и се е обявил за църква-майка. Това всички го признават че е изключителон събите. Днес от ОХридската архиепископия искат да призаем тяхната независимост и да ни празнаят за църква-майка. Какво по-хубаво нещо? Щели сме да се скараме със сърби и руснаци? ние и сега не сме в добри отношения с тях.

fallback