Снимка: МС
fallback

България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм, българският народ продължава да вярва в ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на пленарното заседание между членовете на българското правителство и делегацията, водена от председателя на ЕП Антонио Таяни, съобщиха от правителствената информационна служба.

Oще по темата

"Ние сме една от държавите, които можахме да направим разлика от това да сме във Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в ЕС. Това беше един осъзнат избор и неслучайно българският народ продължава да вярва в ЕС", заяви премиерът.

"Вие сте представители на волята на всички европейски народи, бидейки в ЕП. Още веднъж с радост и уважение – добре дошли в България. Добре дошли сте да окажете помощ за предстоящите месеци на Българското председателство, защото искаме да помогнем, макар и със скромните си възможности, по основни теми да придвижим Съюза напред", добави Борисов.

Визитата На Таяни е свързана с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от началото на януари догодина.

В допълнение към срещите си с министър-председателя, президента и председателя на Народното събрание, по време на краткия си престой у нас Таяни ще обсъди с български студенти и младежи представите им за бъдещето на Европа.

Освен това той ще поздрави и депутатите, които заради него се събират на извънредно заседание следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

Жиб.

преди 6 години

Прав е човека- ние знаем,че СИВ работеше само за СССР а Евросъюза работи и за България.

169

Българина

преди 6 години

Нека видим резултата след 2020 като спрат парите.... Ще сме на другия полюс

168

В СИВ

преди 6 години

Имах масквич и изходни визиСега имам в пъти повечеКумундрелите да ме цункат Отзаде а може и отпреди

fallback