Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Димитър Главчев не е жертва, никой не е женен за поста си. Такова бе мнението на социолога Мира Радева в студиото на "България сутрин" по повод оставката на председател на Народното събрание.

Шефът на парламента Димитър Главчев се оттегли в края на миналата седмица, след като от БСП обявиха, че няма да влязат в зала, докато той е парламентарен шеф.

Причина за острата лява реакция стана изгонването на лидерката на Столетницата Корнелия Нинова, а и на депутата Антон Кутев от заседанията на НС.

Oще по темата

"Главчев е изпуснал нервите си, както каза премиерът. Той не е реагирал адекватно и плати цената за това", поясни Радева.

Вицепремиерът Валери Симеонов даде изявление в медиите, в което твърди, че Борисов се държи като "самовластен властелин, който управлява и парламента. Тримата лидери на Патриотите сме възмутени. Ако премиерът иска малцинство - няма проблем", отсече Симеонов.

Това изказване постави въпроса пропуква ли се коалицията, на който политическият PR Арман Бабикян отговори: Не, тя няма други големи шансове.

Според госта на Bulgaria ON AIR думите на вицепремиера са предупреждение ГЕРБ да внимава с "тайната любов" между нея и ДПС, Обединените патриоти подчертават важността на своята роля.

"Патриотите също нямат шанс без Борисов да се окажат на власт", твърди експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Ке те р'азберем

преди 6 години

Главчев не е жертва. Никой не е женен за поста сиТой висна на височайшето бесили спуснато от ТикватаТой нито бе женен за поста, нито е жертва, а чисто и просто постъпи като женен за Пипон с тиква на раменте койт им лашка суджуци през потурите в оня орган дет се ползва да седят или .ерат

9

Анонимен

преди 6 години

Ако беше на място, Главчев първо трябваше да изиска от Бочко да докаже кои са замесените с наркотици депутати. Като председател, той трябваше да защити институцията, която представлява, а Бочко трябваше да е ответник по дело за клевета срещу НС.Това беше просто поредното доказателство как едничък човек командори всички институции в Територията.

8

анонимен

преди 6 години

кьде са тези жертви цачева министьр д добрев председател на комисияглаванашки депутат прах в очите на ***----лите

fallback