Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

Димитър Главчев подаде оставка воден единствено от националния интерес и възстановяването на българския парламентаризъм, заяви от трибуната на НС председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Oще по темата

Той настоя, че Главчев е постъпил мъдро, тъй като най-важен е интересът на България и не може в навечерието на европредседателството да се създава усещането, че опозицията е ограничена да говори.

"В последните няколко седмици имаше съзнателни опити за търсене на провокация. Създаде се усещане, че се ограничава опозицията да говори. Никога председателят не е изповядвал подобни сигнали, за да ограничава мнението на когото и да било, спазвал е правилника. Но днес ситуацията е различна, мъдростта трябва да бъде водеща. Държавата трябва да бъде приоритет при всяко едно решение", каза Цветанов.

Той обясни, че мнозинството не е възнамерявало да гласува оставката на председателя, но е променило мнението си, след като опозицията е обявила, че ще участва само избирателно в заседанията.

Цветанов допълни, че държавата има ангажименти към европейските институции и не може когато председателят на европейския парламент дойде в Народното събрание, залата да е полупразна.

"Това, което направи колегата Главчев, е постъпка, която всеки трябва да оцени. Нека с тази оставка да няма спекулации. Той го прави само от национален интерес и да се възстанови нормалната работа на парламента – за да бъде чут силният глас и на мнозинството, и силният глас на опозицията", завърши шефът на депутатите на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 6 години

Под държава естествено разбира джоба си !

24

Жокер

преди 6 години

Вчера друго плямпаше бе Цоко? Или вчера "държавния интерес" беше в командировка...

23

Анонимен

преди 6 години

Доблесни мъже и перфектна партия не като бсп с кръв зимат и с кръв дават без да ги е еня за националните интереси фанат ли кокала не пущат бе

fallback