Снимка: архив "Булфото"

Филмът "Граница" представя факти за корупция, а вместо отговор вие ме съветвате да "бия два шамара". Така Елена Йончева отвърна на военният министър Красимир Каракачанов.

Тази сутрин той се възмути, че журналистката, която сега е депутат от БСП, посреща мигрантите сякаш ще ги черпи с кафе и локум, а той на нейно място би ги върнал с два шамара.

Филмът на Йончева бе прожектиран в понеделник и показа, че оградата на границата ни с Турция може да бъде премината без затруднение от нелегалните мигранти.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов пък обяви, че е разпоредил проверка и ако има виновни, те да бъдат наказани и предадени на прокурор.

Той обясни, че не е гледал филма на Йончева, но Цветан Цветанов го е направил.

"Сега съм възложил на "Гранична полиция" да направят всички операции с всички задържани мигранти, каналджии, включително това, което тя е показала", каза министър-председателят и даде да се разбере, че вътрешният министър Валентин Радев ще се заеме с проверката след като се върне от САЩ.

"Затова се отзовахме на нейната покана и Цветанов отиде в залата. Разбира се, там не бяха европейци, защото го освиркаха, а такова поведение е недопустимо. Той отиде така, както е бил поканен, да защити нашата теза. Там и г-жа Евгения Банева беше. Освирква на първия ред", каза още премиерът, цитиран от "Фокус".

По същото време Елена Йончева написа в профила си във Facebook, че всeки ден в страната ни преминават големи групи от нелегални мигранти. И се обръща към Каракачанов: "Но вие би трябвало да знаетe това. Обществото ни получава информация само когато граждани подадат сигнал за мигранти, забелязани в товарен влак или когато бусове с тях катострофират по българските пътища".

"Лицата, които преминавават незаконно възпиращото съоръжение и на които вие препоръчахте да им се бият шамари, често са жертва на същата тази система от каналджии, покровителствани от властта", допълва журналистиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase