Снимка: архив "Булфото"
fallback

ДПС също взе отношение по скандала в Народното събрание с изгонените от заседание социалисти - Корнелия Нинова и Антон Кутев, заради обида към премиера. Движението даде критичната оценка, че демокрацията е в криза и обвини ГЕРБ в двоен стандарт.

Oще по темата

"Ние досега предупреждавахме, че демокрацията в страната е в опасност, а днес можем да кажем, че демокрацията е в криза. По Конституция България е парламентарна република, а все още има усещането за премиерска република", коментира лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Според Карадайъ днес основният проблем е двойният аршин на управляващите и председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

По думите му от парламентарната трибуна Корнелия Нинова и Данаил Кирилов от ГЕРБ са цитирали едни и същи медийни публикации, но е имало различно отношение към тях.

"През последните месеци има усещането, че председател на Народното събрание липсва в парламентарната ни република и г-н Главчев днес се опита да го потвърди. Отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия също има своя знак в тези процеси", заключи Карадайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

бай ганьо

преди 6 години

До АнонименТИ СИ НАВСЯКАДЕ

8

Анонимен

преди 6 години

Хайде на тутунъ

7

Тез ....

преди 6 години

...."прабългари" ореваха орталъка последния месец. Само така Бойко,щом те ривът,значи фържавата върви напред. Само бат Бойко и бат Валери.

fallback