Снимка: Булфото, архив
fallback

Червената шефка Корнелия Нинова поиска главите на министри, защото от филма на Елена Йончева "Граница" станала ясно, че браздата ни с Турция не е опазена от нелегални влизащи мигранти.

"След филма "Граница" искаме незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов", скочи Нинова.

Oще по темата

Според нея явно проблемът не опира само до националната сигурност, ами и ставало дума за корупция.

"200 млн. лева от хората са изсипани там. По-важно има свидетели. Служител, който говори за организирани канали за трафик", коментира Нинова.

Тя поясни, че от БСП ще потърсят чрез българското и международното право защитата на служителя от "Гранична полиция" от филма на Елена Йончева "Граница" като свидетел.

Соцлидерката настоя още премиерът Бойко Борисов да посочи в парламента поименно кой депутат се занимава с наркотрафик и кой е купувал гласове от затворници.

Според нея констатациите на Борисов са ужасяващи, така че социалистите ще внесат още днес подписка с искане за изслушването му в парламента. Нинова допусна, че ако се налага, това може да стане и на закрито за медиите заседание.

"Ако откаже да дойде – ще считаме, че той няма такава информация и просто лъже, ако дойде обаче – истината поименно и да си носи отговорност за думите. Не му завиждам и в двата случая, но едно от двете трябва да направи", заяви Нинова.

"Да спрем вече с тази манипулация за купуването на гласове, да дойде и да каже поименно с факти и доказателства, и особено от затворници, които нямат право да гласуват", обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Я помислете!

преди 6 години

Те в Италия влизат и не могат да ги спрат, в Турция и Гърция пак не могат да ги спрат......... Ние ли ще ги спрем!?

30

Анонимен

преди 6 години

За вицето съм съгласен. Всеки, който напада туризма няма място в България. Това е основен доход на милиони България. Шумно или не ...От това живее половин държава. Не видя около Слънчака мръсния път без тротоари и осветление, обаче чул силна музика. Първо оправи инфраструктурата после искай скъпи туристи дето си мечтаете всички.

29

Границата-2

преди 6 години

Корнелия, стройте живо и съкато и напревете кордон около човекът който е готов да даде свидетелства и говори пред съдия. в Статите тов е редовна практика. защитете човека!Ако не се дигнете с червените трабанти и го защитите автоматически се превръщате е в пипони и кратуни в които плуват безмозъчни обилности.Защитете Елена, Защитете граничаря, ГРАНИЧАРЯ !

fallback