Архив: Булфото
fallback

БСП не срещна подкрепата на "Воля" за готвения вот на недоверие към правителството заради корупцията. Това стана ясно след среща в Народното събрание на парламентарните групи на партиите.

"Със съжаление трябва да кажа, че не срещнахме разбиране от колегите от "Воля" за подкрепа на тази наша парламентарна инициатива. Разбират, че темата е важна за обществото, но смятат, че вотът на недоверие няма да помогне за решаване на проблема с борбата с корупцията", обясни социалистът Жельо Бойчев.

Въпреки че вотът едва ли ще събере нужните гласове, Жельо Бойчев обясни, че той има много важна цел - да се определи ясно кой подкрепя правителството на Борисов и кой е опозицията.

Oще по темата

"Вотът на тема корупция поставя разделителна линия кой иска истинска промяна, кой иска смяна на управлението и кой е за запазването на това статукво", настоя депутатът от БСП.

Веселин Марешки каза, че и двете партии са съгласни, че трябва да се търси решение срещу корупцията, но от "Воля" не смятат, че трябва да се използва такъв механизъм като вот на недоверие. Той допълни и че от "Воля" най-вероятно ще гласуват "въздържал се".

"Ние като прагматици не можем да участваме в едно празно говорене. Не считаме за нормално сега преди коледните празници и преди европредседателството да се използва този парламентарен механизъм", обясни лидерът на "Воля".

Според него към предсрочни избори може да се върви най-рано след евроизборите, когато ще се покажат нагласите в обществото.

"Ако ГЕРБ спечелят там отново, няма да има на какво основание да се искат предсрочни избори. Но ако имат по-голям процент опозиционните партии, ще трябва да се иска оставка", обясни Марешки.

По думите му всички партии разиграват театър, в който са разпределени много добре ролите - БСП са алтернатива на ГЕРБ и обратното, както и "Обединените патриоти" и ДПС.

"Нашата роля е да сме алтернатива на всички тях. Ще подкрепяме всяко едно добро решение на всички тях без значение от кого идва", настоя Марешки.

На въпрос защо са подкрепили бюджета Марешки обясни, че от "Воля" ще са "за" всяко повишение на пенсиите, парите в образованието и здравеопазването, дори и увеличението да не е голямо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 6 години

направиха си бързо сметката, че следващия път я влезнат в парламентая -не.

35

Анонимен

преди 6 години

До 36:не седи за салама по опаковката

34

Всички знаем че,

преди 6 години

Мутра на мутра очи не вади... Виж му мутрата и повече не е нужно.

fallback