Снимка: Facebook
fallback

Червеният депутат Иво Христов разгневи не на шега управляващите и от ГЕРБ поискаха оставката му, при това още днес.

Причина за това стана изказването на социалиста, че "80% от населението са дебилни и не могат вече да се подписват" по повод думите от миналата седмица на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че българските евреи са спасени благодарение на Съветската армия.

Oще по темата
"ГЕРБ осъжда остро това изказване на Иво Христов, защото то е символ на безродие и презрение към българския народ, това изказване е обида за институцията Народно събрание, то е гавра с тези, които намериха сили и кураж да защитят своите съграждани - евреи и да ги спасят от лагерите на смъртта", отсече Тома Биков в декларация от името на ГЕРБ.

Той припомни, че голяма част от обществениците, застанали на страната на евреите, попаднаха в лагери по време на репресивния комунистически режим.

"БКП като филиал на КПСС положи всички усилия да се заличи паметта им и да се убедят хората, че КПСС е в основата на спасяването на евреите", настоя Биков.

Според него сега не бива да се подминават думите на Христов най-малкото, защото това е срамно изказване, при това от депутат, който по Конституция трябва да представлява интересите на българския народ.

"Това е обида, която няма как да се преглътне от нито един българин, подобно поведение не са си позволявали дори безродниците, опитали да унищожат църквата, нито дори тези, които искаха България да се саморазпусне като държава и да се присъедини към СССР", продължи Биков.

Той смята, че обидното изказване на Иво Христов е сравнимо само със срамното поведение на ексдепутата от БСП Христо Монов, който си позволи да нарече протестиращи "интернет лумпени".

Така че Биков призова от името на цялата група на ГЕРБ в парламента социалистите да заявят ясно отношение към тези думи на Иво Христов и настоя, че партия, която се представя за българска, трябва да се разграничи от него, да го изключи и да му поиска оставката.

"Ако не го направите, ще препотвърдите двойния стандарт, ако още днес не изключите Иво Христов, ще изглеждате като хора, които говорят едно тук, друго в Брюксел и трето в Москва и причината за това е шизофренното ви поведение", настоя Биков.

От ГЕРБ поискаха и президентът Румен Радев да се разграничи категорично от изказването на социалиста, който беше част от инициативния комитет, издигнал го за държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Анонимен

преди 6 години

А заради това,че *** нарече народа си лош мат'рял и му каза,че е *** като самия него,някой ще изгони ли наглеца от правителството,заедно с любимата му гробарска партия?Това всъщност не е въпрос към дебилното население на тикволандия,което по национална традиция,ще си сведе муцуната надолу и ще се свие,като препикано мушкато,препикавано вече толкова пъти от 1989г. насам!Това е просто,въпрос!

137

Киртак

преди 6 години

До Анти ГЕРБhttps://vbox7/play:81f4c96bЯ пак. Кога и къде го е казал? Дали въобще го казал. Ти чул ли си го? Или слушаш какво ти казва другарката Нинова? "С такъв материал разполагаме"за изготвяне на листите с ПОЛИТИЦИ. Може би да. Но "лош материал", "генетичен" и т.н.не мисля, че е казвал.

136

Анонимен

преди 6 години

Е н ГЕРБ пък, какво ги бърка ? Просто искат да отслабнат конкуренцията, това е ?

fallback