Снимка: Министерски съвет
fallback

Управляващата коалиция е стабилна, а правителството и мнозинството в парламента изпълняват програмата си и ангажиментите, свързани с българското председателство.

Около това мнение се обединиха лидерите на управляващата коалиция по време на днешното заседание на Политическия съвет на съюза си.

Лидерите на управляващите партии утвърдиха официалната номинация за министър на здравеопазването, съобщиха от правителствения пресцентър. Фаворитът бил избран измежду няколко възможни кандидатури.

Oще по темата

Кой ще е новият министър ще стане ясно след като премиерът Бойко Борисов внесе кандидатурата му в парламента. Това ще стане веднага след приемането на бюджета за догодина.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че това ще стане на 10 ноември.

Лидерите на управляващата коалиция се разбраха да формират екип от юристи в парламента, който да изготви промени за отпадане на давността за престъпленията при приватизационните сделки. Идеята за това лансира още през уикенда премиерът Бойко Борисов.

Политическият съвет обсъдил и бюджета, а също и законодателни промени, свързани с подобряване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите.

Изменения ще бъдат предложени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, както и текстове, с които да се ограничат нивата на шума в зимните и летните курорти.

Разгледани били и предложения, свързани с преместваемите обекти по плажовете.

Политическият съвет на коалицията отчете, че реализирането на 4-годишната управленската програма на правителството за първите 6 месеца се изпълнява в срок, се казва в съобщението на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Отговор

преди 6 години

До БАБА КУНА 74 И кога ще е това крадене да последно? Докато Корделка вземе властта ли ? А след това крадене с нова сила , докато фолират за четвърти път държавата.Надежда всяка оставете , Корделка на бунището изхвърлете.

69

СЕЛСКА СЕДЕНКА

преди 6 години

ПОРЕДНАТА СЕЛСКА ВЕЧЕРИНКА - ИЗБРАЛИ ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР, НО НЯМА ДА ГО КАЖАТ СЕГА - НА! ПОРЕДЕН ПР НА ТИКВОНИЙ, КОЛКО Е РАЗУМЕН И СЕРИОЗЕН И НЕ ПРИБЪРЗВА, КАТО С ОНАЯ МИНИСТЪРКА, ДЕТО Я СРЕЩНАЛ НА БЕНЗИНДЖИЙНИЦАТА. А КАТО СИ ПРЕДСТАВИМ, ЧЕ ВЪПРОСНИЯТ ЩЕ БЪДЕ СМЕНЕН СЛЕД 5 МЕСЕЦА ИЛИ ЦЕЛИЯТ КАБИНЕТ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ПЪТЯ КЪМ НИЩОТО, КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО

68

Марин

преди 6 години

А ще отпадне ли давността при имотните измами? Пет години при сегашното положение е смешен срок. Особено между роднини! Не можело да съдя дъщеря ми за измамата,че това били семейни отношения. Крила е нотариалния акт докато минат тези пет години. Като ме изгони от жилището,Главния прокурор ще ме прибере? Или да си слагам въжето като всички ограбени от роднини стари хора? Точно между роднини не трябва да има давност.

fallback