Снимка: Архив, Булфото
fallback

Кирил Ананиев ще бъде предложен да стане новият здравен министър, пише БНР, цитирайки свои източници от финансовото и здравното ведомство.

Oще по темата

Кирил Ананиев в момента е заместник-министър на финансите. Той е и председател на Надзорния съвет на Здравната каса, като тази длъжност е заемал неколкократно през годините.

Ананиев е сред експертите с най-задълбочени познания за финансирането на здравната система, посочват анализатори.

След като проф. Николай Петров подаде оставка министърът на финансите Владислав Горанов намекна, че е по-добре новият здравен министър да бъде финансист, а не лекар.

По-рано днес беше съобщено, че кандидатурата за нов министър на здравеопазването е била утвърдена от лидерите на партиите от управляващата коалиция. Името обаче не беше обявено.

Предложението за министър ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в парламента веднага след приемането на Бюджет 2018, информира пресслужбата на кабинета.

До оставката на досегашния здравен министър Николай Петров се стигна след излъчването на репортаж за обществени поръчки. Те са били осъществени докато проф. Петров беше шеф на ВМА, и са спечелени от мъжа до дъщеря му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

бобо

преди 6 години

Сестрата на Кирил Ананиев прави големи батаци в Прага

45

Анонимен

преди 6 години

Много добре казано от Аида Паникян в в-к "Дума""Що за здравен министър ще е човек, чиято единствена мисъл е здравето на хазната, но не и здравето на нацията? Г-н Ананиев наскоро характеризира работещите медици в системата на НЗОК като некадърници не ставащи за работа в мед. заведения..., но ако ги няма некадърниците кой ще извършва медицинската част от проверките на касата! Той много добре , че те са 80% пенсионери, които си докарват допълнително върху големите пенсии от 500 лв. Да се извини !

44

Анонимен

преди 6 години

Петър Москов защо не е в затвора-за далаверите и отровните ваксини с живак???

fallback