Снимка: БТА, архив
fallback

Вероятно на 10 ноември, петък, премиерът Бойко Борисов ще обяви името на новия здравен министър, който ще наследи подалия оставка Николай Петров, съобщи шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Oще по темата
Преди това парламентът ще освободи Петров, макар че според Цветанов, той е бил омаскарен.

"Николай Петров е категоричен, че иска да му бъде приета оставката и премиерът се е съобразил с това", допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

А за готвения от БСП вот на недоверие, той отсече, че така просто ще бъде загубено част от парламентарното време, защото е видно, че страната се развива, а опозицията няма аргументи против успешното управление.

Все пак Цветанов е съгласен, че вот на недоверие е нормалната парламентарна процедура и е добре дебатът  да се води в парламента, вместо да се хвърлят обвинения в публичното пространство.

"Опозицията е в правото си, когато прецени, да поиска вот на недоверие, предполагам, че другата седмица ще започнат някакви консултации, ние се придържаме по приетата програма – приемането на бюджета и законите, които имат пряко отношение към управленската ни програма", отсече той.

Според него обаче е въпрос на политическа зрялост и мъдрост да се говори за вот на недоверие в навечерието на европредседателството ни.

"Не мога да повярвам че една 100-годишна партия загърбва националните интереси за председателството ни“, скастри той левицата.

Цветанов коментира и темата за партийните субсидии, които и през следващата година остават по 11 лв. за получен реален глас на изборите, макар че ГЕРБ имаше предложение да станат 1 лев.

Според него темата трябва да се дискутира, за да се вземе правилното решение, като е важно да се отчете и рискът, че ако политическите сили не получават пари от хазната, може да изпаднат в зависимости.

"Аз не бих искал кампанията на една партия да е финансирана и да е зависима от икономически интереси, както е по-добре вероизповеданията да се финансират от бюджета, за да не са зависими от други страни, с политиката е по същия начин", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

Само да попитам, държавните служители кой ги осигурява? Държавата ли покрива вноските им? А колко са болничните на чиновниците и колко струват? То вярно, че сме прости, но не и глупави! Всеки може да пресметне колко му струва демагогията на държавата.

13

Анонимен

преди 6 години

Да назначат психиатър, който да обгрижи психическото здраве на управляващите! По-добре ново правителство, отколкото откачалници и неадекватници по време на председателството!

12

гражданин

преди 6 години

Този копой всичко знае и може но нищо не споделя кога ще се приеме тъй нужния АНТИКОРУПЦИОНЕН ЗАКОН и според който президента да излъчи шеф на СПЕЦ.Звеното което да борукорупцията по високите етажи че докато все още има давност за шесте апартамента да го окаушат най сетне .

fallback