Снимка: архив "Булфото"
fallback

Следващата седмица от БСП започват разговорите за внасянето на вота на недоверие към правителството за корупция. Лидерката на левицата Корнелия Нинова каза, че са поканили и ДПС и "Воля" да излъчат свои екипи и да започнат обсъжданията.

"Нашето предложение ще бъде корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция - може да е в здравеопазването, в образованието, в регионалното развитие - навсякъде имаме поводи за това. Ще изчакаме и другите да си излъчат техните екипи", обясни Нинова.

Oще по темата

По думите й най-важно е да се говори за проблемите, въпреки че гласовете на опозицията са само 118, а необходимите гласове да мине вотът на недоверие са 121.

"Вотът не е само математика, вотът е политика. Излизаме извън математическите сметки, на нас ни е ясно кой колко гласове има, но смятаме, че тази тема вече е изключително болезнена. 10 млрд. лева се крадат в държавата годишно", коментира соцлидерката.

Според нея европредседателството не може да е причина да не се говори за корупцията.

"Председателството не може да бъде оправдание за тази корупция, която се вихри в България. То ще мине, ще замине, но не може 6 месеца да мълчим", заключи Нинова.

Социалистите обявиха, че ще искат вот на недоверие заради корупцията на конгреса си през уикенда. Тогава те отправиха остри критики към управляващите, които отвърнаха ден по-късно с критики към БСП. Вчера пък зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че хората не възприемат БСП и ДПС като алтернатива на властта.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 6 години

Създателите и разпространителите на корупцията говорят, че са "против", нея!!!

46

3M

преди 6 години

ВОТ = комбинация от три пръста, с преобладаващ среден

45

ognyanz

преди 6 години

До 49: Вотът на недоверие към правителството е парламентарен инструмент. С него по принцип управляващата партия може да свали и собственото си правителство, ако не одобрява дейността му, но не вярвам у нас това да се случи.

fallback