Снимка: БТА

След бедствието в Бургаско, което отне живота на четирима, БСП поиска в парламента утре да бъдат изслушани МВР шефът Валентин Радев, екоминистърът Нено Димов, регионалният Николай Нанков и на икономиката Емил Караниколов.

Още по темата

"В този ден на траур това, което можем да направим е да поискаме информация за всички действия и бездействия на институциите, довели до загубата на живота на четирима българи", отсече социалистът Жельо Бойчев.

Според левицата бедственото положение след пороите за пореден път показва, че има липса на добра координация между институциите при такива случаи, което за беда се оказва фатално за хората.

Поне четири институции са натоварени с отговорността да следят язовирите, припомниха от БСП и настояха, че един път завинаги трябва да се вземат мерки и да не изпада страната в ситуация от Средновековието.

Червените искат да се обърне специално внимание на Държавна агенция за метрологичен контрол и технически надзор, а от Министерството на икономиката да предложат законови промени така че да се направи класификация за техническите характеристики и обем в язовирите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase