Общ преглед

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Босна и Херцеговина. Това е първото посещение в страната на ръководител на българското правителство.

Програмата на премиера започна с посещение във военната база "Бутмир", където имаше среща с командира на Щаба на НАТО бригаден генерал Робърт Хюстън, както и среща с българския контингент, участващ в мисията EUFOR Althea.

"Генерал Хюстън каза, че сте уникални военни. Беше удоволствие да слушам похвали за вас, защото вършите много работа", каза пред българския контингент Бойко Борисов.

"При посещението ми в Босна и Херцеговина се срещнах с командира на Щаба на НАТО в Сараево бригаден командир Робърт Хюстън. Бях посрещнат и от дъщеря му, която говори отлично български благодарение на майка си, наша сънародничка, каза пред журналисти сред срещите в "Бутмир" премиерът Борисов.

Утре в Сараево Борисов ще разговаря с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, с председателстващите и заместник-председателстващите на двете камари на парламента, както и с члена на Председателството Бакир Изетбегович.

По време на посещението ще бъде подписано споразумение за изменение на Спогодбата между българското правителство и Съвета на министрите на Босна и Херцеговина за международни автомобилни превози на пътници и товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар