Снимка: БТА, архив
fallback

Вицепремиерът Екатерина Захариева каза, че има добри работни отношения с президента Румен Радев.

По думите й президентската администрация е знаела 3 седмици по-рано, че тя няма да може да присъства на заседанието на КСНС, което се провали поради липса на кворум.

Oще по темата
"Изпратих доклад и се надявам да продължим дебатите следващата седмица. Там не е имало усещане, че заседанието се блокира. За да може да не се случва това втори път, винаги преди да се обяви, се звъни на кабинета. Аз лично разбрах от медиите, след което получихме писмо", коментира Захариева пред bTV.

Според нея след подновяване на заседанието във вторник ще има решения, защото "всички искаме да успеем с това".

За това, че Христо Стоичков вече не е почетен консул на България в Испания, вицепремиерът поясни, че почетните консули нямат мандати. "Той каза, че от година и половина-две не живее там. Благодарни сме за това, което е направил и се надявам казусът да е приключил", заяви Захариева. Според нея той е прекалил в поведението си към събитията в Испания.

По думите й българското правителство застава зад приятелска Испания и призовава към диалог и деескалиране на напрежението след референдума за независимост на Каталуния.

"Неприятно е това, което виждахме по телевизията, но самите испански власти обявиха, че се извиняват и твърдят, че кадрите са манипулирани и ще разследват там, където наистина има данни за насилие. Вярно е, че в Испания регионалното сътрудничество е доста по-засилено и те са федерация, но пак се потъпква конституционният ред“, каза тя и допълни, че референдумът е незаконен и няма при това положение Каталуния да се отдели като държава.

"Това са може би най-тежките периоди на Испания и ако Каталуния все пак реши да обяви независимост, те самите трябва да осъзнават, че нито ще са членове на Европейския съюз, нито ще има държава, която ще ги признае, а това е опасно за демокрацията", каза още Захариева.

Според нея хората в Каталуния са подведени и са използвани за вътрешнополитически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Златно правило

преди 6 години

Мълчанието е злато, госпожо!!!

52

Иван Пешев

преди 6 години

Няма проблем нали са се извинили , и аз искам така да отпоря на някой депутат някоя палка в главата и после ще му се извиня и няма проблеми нали ?

51

ценител

преди 6 години

тая поне за таковане става, за разлика от другите "министри" на боко. дето и за тва не стават...

fallback