Снимка: архив "Булфото"
fallback

Всички депутати от БСП ще подкрепят оставката на Делян Добрев от парламента. Само Елена Йончева няма да гласува за напускането му.

Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова. Днес народните представители обсъждат желанието на Добрев да напусне парламента. Той подаде оставка заради скандала "Кумгейт", в който бе обвинен, че е назначил близки, роднини и приятели на ключови места в общинската администрация в Хасково.

В негов основен обвинител се превърна именно Елена Йончева. Вчера тя нарече искането му за оставка опит да се скрие от отговорността.

Oще по темата

И според Нинова скандалът в Хасково не е единственият подобен случай. "БСП не се бори срещу Делян Добрев, а срещу модела на управление", каза тя пред Нова тв.

В ГЕРБ няма единно решение за това как да се гласува по оставката на Делян Добрев. Зам.-шефката на парламента Цвета Караянчева беше категорична, че ще бъде против.

"Той ни е нужен. Изключителен професионалист е, разбира от работата си, етичен и честен е. И точно този негов професионализъм му изигра лоша шега, защото някой някъде иска в енергетиката да се върнат същите неща, които бяха налице преди години", каза Караянчева пред Bulgaria ON AIR.

Вчера Караянчева попита чрез медиите лидерката на БСП дали е вярно, че мъжът й работи в "Лукойл". Днес червената шефката й отвърна пак задочно.

"Много добре вдигната топка, която няма как да не им забия", каза тя. Нинова потвърди, че съпругът и работи в "Лукойл", но никога не е спонсорирал нейна кампания или кампания на партията.

"Искам да кажа няколко принципни неща. Когато ГЕРБ управляват, си водят роднините в държавни фирми на държавната хранилка. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни позиции", каза още червената шефка.

Тя обясни, че когато управлявало правителството на Сергей Станишев, съпругът й напуснал Агенция "Митници", където бил митнически инспектор. Когато управлявало правителството на Пламен Орешарски съпругът й напуснал държавната фирма "Елби Булгарикум".

"От 2014 година, откакто съпругът ми работи в "Лукойл", в парламента са гласувани 9 закона, свързани с горивата. 8 пъти не съм гласувала умишлено. Гласувах само, когато се освобождаваше от акциз горивото за отопление на хората", обясни още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 6 години

Голямо жлъч по ГЕРБ в тоя форум бе.И всичките коментари по време когато нормалните хора са на работа.Лукойл е частна компания но с български представител в нея с право на глас.Р.Овч.до скоро беше такъв,а сега е подсъдим...Съда ли решава кой е крал или "жълтия весник" БСП.

56

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен63 с образовани хора

55

Бай-Кольо

преди 6 години

Тоз мъж много кадърен бе,пространствен...и митничар става и сиренар и бензинджия...утре може и неква тежкарска фирма да ръководи...неа майтап. :))))

fallback