Снимка: БТА

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви, че е подал оставката си в деловодството на парламента, съобщава "24 часа".

"Ченгеджийският похват е с добре сглобени малки истинки да направиш чудовищна атака", добави той и призова Елена Йончева до 24 ч. да си вади всички диаграмки, защото той почва да я съди.

Още по темата

"Това ли са беквокалите на президента? Стратегът на битката е Нинова, но къде работи съпругът й? Не е ли в "Лукойл" и каква заплата получава? И спонсорирала ли е "Лукойл" нейна кампания? Това не е ли конфликт на интереси?", запита зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Според Добрев атаката срещу него е, за да се прикрият далавери на Румен Овчаров в "Бобовдол", които ще излязат тези дни и които са били разкрити от него като министър.

Добрев обяви, че ще подаде оставка в неделя с мотива, че се чувства "смъртоносно ранен" след скандала, който се разрази около него.

Това стана миналата седмица, когато депутатът от ГЕРБ бе обвинен, че е назначил свои близки, приятели и роднини на възлови места в общинската власт в Хасково.

След като Делян Добрев обяви, че ще напусне всички постове, които заема – като депутат и координатор на ГЕРБ в Хасково, заваляха декларации в подкрепа от структурите на ГЕРБ в цялата страна.

Депутатът бе подкрепен от лидера на групата на партията в парламента Цветан Цветанов, от шефа на Народното събрание Димитър Главчев и много депутати. Зад Добрев застана и коалиционният партньор Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase