Снимка: Facebook

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска извинение от Швеция за ритника на пияния Ралф Сундберг в лицето на българската камериерка Диана Петкова през лятото.

Политикът отправи официално искане за извинение към генералния почетен консул на Швеция Зоя Паунова.

Темата за пострадалата българка отново стана актуална след като съдът осъди шведа Ралф Сундберг да плати 4500 лева и докато се надигаше възмущение за нищожната присъда, той напусна България, без да плати.

Още по темата

"След широкия обществен отзвук от решението на съда и хилядите възмутени български граждани, които изразяват несъгласието си с действията на Ралф Сундберг и наложената му глоба, ще поднесете ли официално извинение от страна на шведската държава на пострадалата Диана Петкова", пита Сидеров в писмо до Паунова.

Той пита консула и какво е мнението й за постъпката на Сундберг и наложената му присъда - 4500 лева глоба.

Сидеров иска отговор и за това как шведа ще плати глобата и ще бъде ли на разположение на българския съд, когато Диана заведе граждански иск.

Междувременно политикът обяви, че е намерил работа на пострадалата камериерка.

"Докато другите говорят за пребитата камериерка Диана Петкова и решението на съда да глоби Ралф Сундберг с 4500 лева, аз намерих работа на пострадалата от шведския шут. Официално съм осигурил работа на изританата в лицето от пиян швед българска камериерка Диана Петкова", написа Сидеров в профила си във Facebook.

Той припомни, че Петкова сама сподели преди време, че иска отново да започне работа като камериерка. Досега обаче никой не се нае да й съдейства.

"За по-малко от ден успях да осигуря препитание за Диана", обяви още лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase