Снимка: архив, БулФото
fallback

Министерският съвет одобри меморандум между правителствата на България и Румъния за извършване на задълбочени проучвания за изграждане на нов мост на р. Дунав при Русе-Гюргево.

Oще по темата

Анализът показва многократно нарастване през последните години на автомобилния трафик през Дунав мост 1, както и на търговския обмен по Рейнско-Дунавския коридор (коридор 7).

Съществуващото съоръжение е открито за експлоатация преди повече от 60 години и техническите му възможности не позволяват облекчаване на трафика.

Поради дългата му експлоатация се налага рехабилитация на конструкцията и спирания на движението. Това води до значителни задръствания, натоварване на инфраструктурата и други затруднения.

Изграждането на ново съоръжение при Русе-Гюргево ще облекчи значително съществуващия трафик, ще намали негативното въздействие върху околната среда и ще има цялостен положителен икономически ефект за двете страни, мотивират се управляващите.

Подкрепа за изграждането на ново съоръжение на р. Дунав при Русе-Гюргево е изразена и от местните и регионални власти на двете страни.

Министерският съвет прие и решение за откриване на граничен контролно-пропускателен пункт "Кайнарджа" в изпълнение на българо-румънско споразумение от 2012 г.

Одобрен е и проект на споразумение между Изпълнителна агенция "Морска администрация" и Румънската морска администрация за предоставяне на достъп на кораби, нуждаещи се от помощ, до места за убежища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

Не може ли по-нормално име да измислят.

20

Шоп

преди 6 години

До OxooОт София за Будапеща най-бързо и удобно се пътува през Сърбия.-----------Ами пътувай през Сърбия, кой те кара да пътуваш през Румъния.Само дето сърбетата са манг али, та знае ли се.Такава просташка нация, застинала в 19-ти век, едва ли има.Освен може би в ***, но те по-скоро са застинали в 16-ти век.

19

ткб

преди 6 години

Ей , правете мост при Силистра, че ще ви е.. п...... майна комунистическа. За 80 г. един мост не можахте да направите. Ако беше нормална държава щеше да има 10 моста на Дунав не 1.

fallback