Кадър: Facebook
fallback

Гледайте Германия и мислете за България, призова лидерът на БСП Корнелия Нинова. Така тя коментира следизборната ситуация в Берлин и направи паралел с времето след парламентарния вот у нас през март.

"Съюзът ХДС /ХСС с кандидат Ангела Меркел получава спрямо предишните избори 2013 г. с 8% по-малко подкрепа. Социалдемократите спрямо предишните - с 5% по-малко подкрепа", обясни Нинова.

Според нея една от причините за това е в големите безпринципни коалиции.

Oще по темата

"Големите коалиции унищожиха системните партии, традиционната политика", каза Нинова, цитирана от "Фокус".

Според нея това е и практиката на политическата класа в България през всичките 27 години.

"Пет месеца по-късно от нашите избори позицията ни против коалиция с ГЕРБ се потвърждава дори чрез изборите в Германия", каза още лидерката на социалистите и допълни: "Казваме го на наши и на чужди, които в момента продължават, скривайки се зад името "интереса на България" да работят за сливането на БСП и ГЕРБ: Гледайте Германия и мислете за България".

Нинова отрече договорки при избора на новите членове на ВСС. Ядосана от слуховете за споразумение с ГЕРБ при гласуването тя призова всеки, който твърди това, да предостави доказателства.

"Вие знаете, че сме малка държава, няма скрито покрито. Който твърди, че сме се събрали някъде и сме се уговорили за избор на ВСС, моля да предостави доказателства за това. Слух дори, кога и къде се е случило това. Обратното е просто голословно твърдение", каза още червената шефка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 6 години

На тая само циониските идиологии са и в главата, на българина му писна от продажни политици с идиологи.

35

Анонимен

преди 6 години

Точно Решетников подсушена на руската администрация че на тая кукошка и БСП не може да се вярва, и че ГЕРБ са по предвидими.

34

Анонимен

преди 6 години

Тая може да си плямпа, но Путин избра Борисов пред нея.

fallback