Снимка: архив Булфото

Няма пукнати в управляващата коалиция, властта е бетон. Това се разбраха лидерите й Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

Премиерът покани партньорите си на разговор в Министерския съвет, след като миналата седмица между тях се появи напрежение.

Преди дни вицепремиерът Симеонов обясни, че напоследък няма диалог с Борисов и го разкритикува публично, че не провежда коалиционни съвети между партиите във властта.

Още по темата

Малко след това военният министър Красимир Каракачанов пък се разграничи от партньора си и обяви, че той няма проблеми с комуникацията с Борисов.

Искрите от миналата седмица бяха потушени днес.

Премиерът призна, че е имало напрежение. Той обясни, че съвет на коалицията не се е провеждал заради отпускарските месеци, през които той и Симеонов работели, но другите партньори били в отпуск.

"Никога не сме имали търкания с патриотите", каза министър-председателят, цитиран от БТА.

Борисов обясни, че едно от основните неща, за които е бил упрекнат Валери Симеонов е, че е написал в социалните мрежи, че ще бъде сменен шефът на ДНСК.

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов също коментира темата. По-рано днес той обясни, че няма непреодолими проблеми пред партньорите от управляващата коалиция.

"Валери Симеонов е прям човек, ние решаваме проблемите си в семейството", каза още лидерът на депутатите от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase