Снимка: БТА

Изпитвам уважение към Валери Симеонов и към коалиционните ни партньори. Убеден съм, че много са били въпросите, които всеки един от нас е могъл да изнесе публично, но не сме го направили, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
Повод за коментара му стана оплакването на вицепремиера Валери Симеонов преди дни, че отношенията в управляващата коалиция и диалогът не вървят добре. Патриотът уточни, че от  два месеца коалиционният съвет на властта не е заседавал.

"Знаем, че всяко едно семейство има противоречия, важното е да имаме общи цели и политики, които да стигат до хората", посочи Цветанов и продължи: "Валери Симеонов е доста прям човек. Някой път в своята емоция споделя неща, които би трябвало да бъдат изчиствани във формат между коалиционните партньори".

Председателят на ПГ на ГЕРБ призна, че наистина коалиционните партньори не са се срещали от близо месец и половина. "Имаше стeчение на обстоятелства през август и началото на септември, министрите, които участват във формата бяха много ангажирани", уточни Цветанов.

Той обяви, че през идващата седмица ще има политически съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase