Снимка: Администрация на президента
fallback

Общ преглед

Президентът Румен Радев се срещна с бившия американски президент Бил Клинтън. Двамата разговаряха в Ню Йорк, където българският държавен глава е на посещение за участие в 72-ата сесията на ООН.

От Ню Йорк Румен Радев отново призова за борба с корупцията.

Oще по темата

"България може да привлече много повече инвеститори от САЩ, но за да стане това е необходимо да си свършим домашното – борбата с корупцията трябва да се води наистина безкомпромисно”, каза българският президент след срещата си с Клинтън.

"Имаме подкрепата на президента Клинтън за по-голямо присъствие на темата България сред американския бизнес и общество", каза още Румен Радев след разговора си с експрезидента.

Държавният глава обясни отново и че съществува сериозна разлика между изключително доброто ниво на двустранното политическо сътрудничество и недостатъчното присъствие на американския бизнес в България.

По време на срещата си Клинтън, Радев го е поканил отново да посети страната ни и да изнесе лекция пред български студенти.

Бил Клинтън бе на официална визита в България през 1999 година. Това бе и първото официално посещение на действащ америански президент в нашата страна.

В Ню Йорк държавният глава се срещна и със сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. Радев произнесе и първата си реч пред Общото събрание на ООН, предстои да се срещне с българската общност в Америка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Ани

преди 6 години

Борбата с корупцията е борба срещу Империята на Злото.Сега след призивите е добре да видим действието. Но щом го казва пред Американски президент имам усещането че е на прав път.

45

Анонимен

преди 6 години

Г-н Радев презшдента на България отиде чак в САЩ да зове за борба с корупцията ? Че нали хората на САЩ които са у нас я правят - нима това и те не го знаят, но може да им е изгодно.

44

Анонимен

преди 6 години

До dancho trympovWho cares? not Why cares?

fallback