Снимка: архив "Булфото"
fallback

Политикът Слави Трифонов може да се превърне в заплаха за партиите, но може да се окаже и в симбиоза с някои от тях.

Това анализира политологът Първан Симеонов и не изключи разместване на цялата властова картина в страната.

Телевизионният водещ обяви в края на миналата седмица, че започва да търси хора, които да управляват страната и така даде индиректна заявка за влизане в политиката.

Oще по темата

Според Първан Симеонов, макар и Слави да не е предприел конкретни действия, традиционното търсене на алтернативи в поведението му остава. Затова проектът може да има успех като заплаха или подкрепа за някои от партиите.

"Това са протестни настроения, които не припознават стопанин сред основните политически сили. Във връзка с това Трифонов е до някъде опасен за опозицията, защото тя ще види конкурент", каза Симеонов пред "Фокус".

Според политолога на опозицията ще й е трудно да мобилизира протестното електорално поведение, защото то ще види и един друг възможен отдушник.

"Подозренията, че Трифонов е донякъде във волна или неволна политическа симбиоза с ГЕРБ не са малки, защото видяхте как ГЕРБ някак си припозна каузата му и се опита да спечели ползи от нея, казвайки: "Ето, и ние сме за мажоритарния вот, но останалите не искат", припомни политологът.

Според него е възможно по някакъв начин ГЕРБ и Слави Трифонов да си бъдат полезни.

"Не по-малка е и другата възможност – водещият да се превърне в ясна политическа конкуренция на ГЕРБ, при това във времена, в които ГЕРБ леко си внушиха, че е дошла безметежност и безалтернативност", допълни Първанов.

Политологът обясни и че времето е подходящо за евентуален нов политически проект, тъй като е достатъчно отдалечено от следващите избори и има възможност за разгръщането на кампания.

"Трудно ще се предложат нови послания, но съществуват и шансове за успешен проект", добави още Първан Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Анонимен

преди 6 години

Само аз мога да оправя България...

136

A BE

преди 6 години

SELYANIN I KAKVO OT TOVA? TOY DOKAZA , CE E MOJESHT. PRIZNAYTE SI GO PONE PRED SAMITE SEBE SI!

135

Палячото Слави

преди 6 години

Какъв политик съм аз? Нещо сте се объркали.

fallback