Снимка: Bulgaria ON AIR

Само след няколко часа във Варна ще пристигне президентът на Франция Еманюел Макрон. Той пристига у нас след визити в Австрия и Румъния, за да обсъди важни въпроси с президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов. Варна вече е в трескава подготовка за това посещение.

Още по темата

По този повод от няколко дни френски знамена са поставени по част от бул. "Княз Борис I". Освен това са сложени националният трибагреник и флагът на ЕС.

Оформени и почистени преди визитата на държавния глава на Франция са тревните площи и градинките между платната на булеварда. И в сряда работници на почистващите фирми в града усърдно косяха зеленината край тротоарите и прибираха излишната тревна маса.

Най-младият френски президент ще кацне на Летище Варна довечера, а същинската част от посещението му ще бъде в петък. Перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, както и охраната на външните граници на Европейския съюз. Това са част от акцентите при посещението на френския президент в България.

Еманюел Макрон ще бъде посрещнат официално на 25 август в 10:00 часа пред двореца "Евксиноград". В късния следобед министър-председателят и френският му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров". А ако маршрутът им включва и центъра на Варна, уличните музиканти Райчо и Георги са подготвили и специален поздрав за държавния глава на Франция.

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase