Снимка: БТА
fallback

Трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава да преценим за колко време и как ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев, предаде "Фокус".

Oще по темата
По никакъв начин не може да отпадне проектът за закупуването на нов изтребител, заяви държавният глава.

"Изграждането на отбранителни способности трябва да се базира на ясни принципи. Първо, трябват ни съвременни бойни способности. МИГ-29, колкото и да е добър като маневреност, не предоставя съвременни бойни способности, каквото и да му правим. Второ, трябва да мислим за съвместимост.

Все пак България е член на НАТО. Самолетът не е съвместим с нашите партньори. Трето, трябва разходите за отбрана да бъдат ефективни. Вложените пари в МИГ-29 няма да ни дадат съвременни способности, а ще бъдат съизмерими до 2030 година с доставката на нов самолет", коментира още президентът.

Той допълни, че са направени много анализи по въпроса.

"Първо, трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава да преценим за колко време и как ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Герчо с тамбурата

преди 6 години

Като ,,изпечен,, специалист предлага да закупим два самолета марка ,,По-2,, и проблема е решен- никой няма да посмее да тръгне срещу България и да става за смях на света.Както сме сега!

55

войник

преди 6 години

Който не храни своя армия - храни чежда!Друг е въпроса че льотчика не е адекватен и върти суче все гледа да прокара линията на Кремъл.

54

Оффсет

преди 6 години

Абе Бай Вертолейшън!?!/ Във В.А. Г.С. Раковски трябва да са ти обяснили съдържанието на термина ОФСЕТ. Руменчо, знаем че си член на Тайно общество, но също така знаем, че си и Страхливец. Казваме го в множествено число Запасното войнство, от което Ти не си част.Сега малко Стратегия: Купи две подводници от Кралство Швеция, последен модел, Пето поколение и по офсета ще имаш плътна ескадрила Грипен. Иначе сега падни за 20......

fallback