Снимка: Булфото, архив
fallback

Собственици на вили и сгради в Слънчев бряг са подали жалби срещу тероризиращия ги шум до омбудмана Мая Манолова.

Община Несебър има наредба, според която от 23 часа до 7 часа трябва да се спазват определи правила свързани с шума включително в курорта, а предвидената глоба за нарушение за  юридическо лице е до 50 000 лева и при повторно нарушение отнемане на разрешителното за извършване на определена дейност, обясни тя пред bTV.

Oще по темата

Така че за нея кметът на Несебър просто трябва да си свърши работата. 

Манолова отсече, че правилата трябва да се спазват безпрекословно, но пък не било работа на вицепремиер да прави акции в нощните клубове в Слънчев бряг, както постъпва Валери Симеонов.

"Когато  контролът върху спазването на правилата и прилагането на закона се ангажира вицепремиер или министър, остава впечатлението, че тези, които са под нивото "вицепремиер", просто не си вършат работата", мотивира се тя.

Омбудсманът  коментира и случаите на изоставени бебета в последните седмици.

Според нея обаче изоставените деца до кофи, в паркове и градинки са само върхът на айсберга.

Всъщност половината от изоставените деца се изоставят още в родилния дом, средно на ден се изоставят по три деца, каза омбудсманът.

По думите й има изработен профил на майката, която предприема такава стъпка. Обикновено тя е без доходи, без постоянна работа, без жилище и възможности за издръжка, неомъжена.

"Защо никой не прави профил на бащата, който изоставя своето дете и майката и не полага никакви грижи за него", попита Манолова.

"Статистиката показва, че най-много деца се изоставят по празниците, когато тези майки се чувстват най-безпомощни, захвърлени от обществото и без всякаква подкрепа", допълни тя.

Според нея е необходимо да се засили работата на социалните и на здравните служби.

"Като че ли у нас усилията са насочени към рисковите случаи, а нормалното е да се работи превантивно с психолози, педагози, с подкрепа, включително финансова", смята Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Надпартиен

преди 6 години

Естествено, че вицепремиер, та даже премиер трябва да извършат проверките и наложат санкции! Защото кметът на Несебър и местните 4компетентни органи" са очевидно под властта на местната мафия и не правят нищо!

21

До 20

преди 6 години

Колко взимаш за такива горещи партийни ....,пожелания? Да не си някой бивш ***, който е целунал Суджука на бай Суджук, и днес като Матросов защитаваш нещо което никога не е направено и няма да бъде. По една причина, простотията и лакомията на гробарите. И най-вече на Суджук паша.

20

Анонимен

преди 6 години

А така, самото съществуване на партия, която не краде, не лъже и строи всеки ден за нас българите вас комунистите ви вбесява, защото ГЕРБ показа как може да се прави политика и да се работи за България.Вас комунистите ГЕРБ ви компроментира и показва на хората какви престъпници и убийци сте вие от БСП.Последният случай бяха разкритията за злоупотребите на Цанков камък!

fallback