Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Президентът (2012 г. - 2017 г.) Росен Плевнелиев разкритикува наследника си на "Дондуков" 2 Румен Радев и го обвини в пасивност.

Конкретният повод за това стана искането на над 20 екоорганизации, които призоваха Радев да наложи вето върху промените в Закона за защита на околната среда, приети от парламента в последния ден преди депутатите да излязат в лятна ваканция.

Oще по темата

С поправките в закона отпада касационният контрол върху решенията за приемане на оценка за въздействие върху околната среда за обекти от национално значение, обявени с решение на МС.

"Радев е крайно пасивен с действията си, тъй като нито позицията му се чува, нито се организират различни срещи с представители на обществените групи, за да може президентската институция да отвори вратите си за мненията на всички", упрекна го Плевнелиев в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той коментира и договора за добросъседство с Македония, който беше подписан през миналата седмица в Скопие от премиера Бойко Борисов и колегата му Зоран Заев.

Според него това е само един къс хартия, който обаче трябва да бъде преобразен в резултат.

"Важно е България да бъде активната страна, да водим ден по ден приоритетите си и да помогнем за реализацията на югозападната ни съседка. Трябва да гледаме прагматично напред и двата народа да работят заедно", отсече той.

Плевнелиев коментира и казуса с фалиралата КТБ и отсече, че няма как да приеме за жертва бивш шеф на банка, през чието управление са източени милиарди.

"За пореден път българският народ беше обран пред очите на целия свят и всички, участвали в "кражбата на века", трябва да понесат своите последици", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

234

Хайдутов

преди 6 години

Простофил! Гнусен и нахален тип! Прилича на Коня...

233

до к.242

преди 6 години

Кои сте "всички вие", че както разбирам сте този сбиротъкм останал извън парламента,. Добре че от БТВ и НОВА ви канят да се преброите колко сте останали. Та дори и Зелените са повече от вас и по-силно крякат.

232

вива Плевньов

преди 6 години

он мое Росен да се гньете за каде руските московци, ама сека вечер маа кроул с две кухи леики от Варна ди Иличовск да наточи от дискаунтната гас за печката.они че да га му бъцнат некоя гас канела у оньо срамнио орган дека има една "О"-образна срамна и смърдяща устна като всеки деПераст.

fallback