Снимка: архив Булфото
fallback

И третото правителство на Бойко Борисов няма да изкара пълен мандат, а след него ще дойдат кабинети, които също ще слизат от власт предсрочно, прогнозира депутатът от БСП Антон Кутев.

"Аз не смятам, че този кабинет ще изкара пълния си мандат, както и сигурно следващите след него. Аз си мисля, че в близките седем-осем години няма да имаме пълни мандати", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според Кутев "Борисов 3" ще издържи до европредседателството и нови избори ще има в края на 2018 г. или началото на 2019 година.

Oще по темата

"Борисов не трябваше да идва", отвърна депутатът на въпроса: "Трябва ли Борисов да си ходи?".

"Той дойде с идеята да накаже политическата каса, но всъщност пресъздаде най-лошите й варианти в суджуци. Така че трябва да си ходи, друг е въпросът кой идва след него", каза още Кутев.

Депутатът разкритикува парламента за бавните темпове на работа и липсата на приети закони. Според него БСП имала силен сезон в Народното събрание, но проблемът й бил, че не излязла на улицата.

Кутев коментира и скандала около Георги Гергов.

"Не смятам, че Георги Гергов е проблем на партията. Въпреки всичко аз смятам, че през по-голямата част от историята си Гергов е помагал на БСП, а не и е пречил".

Според него в БСП винаги е имало разединение между различни крилца. "Въпросът е дали Нинова ще успее да обедини партията. Тя тръгна с разделение и създаде много фронтове, но  промени тактиката и вече се опитва да обединява партията. В момента няма лидер, който да оспори лидерството на Нинова и Слава Богу", каза още депутатът.

Кутев коментира и друго обсъждано име от червените редици - бившият служебен вицепремиер Деница Златева.

"Деница не е пристъпила към махане на управлението (на НДК - бел. ред.) или снемане на доверието по простата причина, че нейната цел беше да направи председателството и че ние със сроковете за председателството бяхме закъснели още преди да дойде Деница. Нейната логика трябва да е била, че ако смениш сега ръководството, то вече става закъснение, което удря в председателството", посочи Кутев.

"Аз не мога да кажа, че Деница Златева е виновна за това, че Боршош е използвал едни пари за нещо друго. Не е виновна Деница Златева - ако Боршош е използвал едни пари за нещо друго или е провел грешно обществени поръчки, виновен е Боршош. И не да ми прехвърляте сега върху Деница Златева, защото е единственият червен човек в цялата система", добави той.

Кутев затвърди заявката на социалистите да бъдат алтернатива на бедността, на неравенството и несправедливостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 6 години

Спокойно, като дойде време да се плащат пари по заемите, Правителството само ще подаде оставка...

45

Червените милионери

преди 6 години

Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.

44

Комунистите ограбиха

преди 6 години

Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.

fallback