Архив: Булфото
fallback

Да бъде оповестено кои политици са били финансирани от КТБ. За това настояват от БСП и изпращат писмо до специализираната прокуратура с молба да бъде представен списъкът.

Лидерката на левицата Корнелия Нинова цитира публичния документ на прокуратурата, в който се посочва, че има "финансиране на политици", както и "определени лица получават суми в брой по нареждане на самия обвиняем Василев - различни лица от политическия живот".

Oще по темата

"КТБ е огледало на целия преход - бизнес интереси, политически интереси, обвързаност, съмнения за престъпление и всичко това на гърба на народа. Смятаме, че с това разследване можем да сложим край на модела на прехода, както и на модела на правене на политика на прехода", мотивира се Нинова.

"Обществото има нужда от тази прозрачност и от пълната истина за КТБ", настоя тя.

Запитана какво ще стане, ако се окажат в този списък и политици от БСП, Нинова заяви, че по темата се отнасят принципно.

"Нямам никаква представа дали има колеги от БСП. Когато получим информация, тогава ще видите нашите коментари", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ognyanz

преди 6 години

До 26-27: Рано или късно този списък ще излезе, със сигурност преди изборите. Но и сега е ясно, че ГЕРБ е финансирана от КТБ и има за какво. По времето на двата мандата на Бойко в КТБ са наляти милиарди пари на държавни предприятия. Цветан Василев е ходил в Банкя за да се срещне с Бойко (и представете си, минал през гаража, за журналистите това беше най-важното), от първата стенограма се разбира, че управителя на БНБ по това време е приятел (с кого мислите, с Корнелия Нинова?) с Бойко, и т.н.

28

Страхил Генов Тошев

преди 6 години

Какво ти разследване, Заблуда и отлагане. Бъдете сигурни, всичкото е пусто в празно само и само да се замаже и "успокои" общественото негодование, а мандата спокойно да тече. Трик на главния прокурор на ГЕРБ.

27

Андрешко

преди 6 години

От ден на ден българските политици доказват факта на Алеко,че всички са маскари и трябва да ги пратим при бай Ставри...

fallback