Снимка: БСП
fallback

Следващото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев най-вероятно ще е посветено на борбата с корупцията и бедността.

Това стана ясно след среща на лидерката на БСП Корнелия Нинова с президента Румен Радев. Двамата разговаряха по инициатива на соцшефката.

Oще по темата
След срещата Нинова обясни, че БСП няма да подкрепи проекта на правителството за борба с корупцията и ще предложи своя концепция по темата.

Тя обвини кабинета, че предлага съществуващите структури да се обединят в единен орган и хората от тези институции да изкарат мандатите си. Според Нинова това е структурна промяна, а не нов орган по същество.

"Това не е борба с корупцията, това е имитация", коментира лидерката на социалистите, цитирана от БТА.

Преди време самият Румен Радев се обяви за нов орган, който безпристрастно да разследва корупцията сред политиците.

По време на днешната среща Нинова поставила пред президента и въпроса за свободната продажба на българска земя на чужденци. Според нея трябва да се намери обединение - институционално, политическо и българско, за да не се допусне това да се случи.

Междувременно от пресслужбата на държавния глава информираха, че президентът е за широк обществен дебат по въпроса за земята.

В България е необходим широк обществен дебат за дългосрочните последици от либерализирането на продажбата на земеделски земи и придобиването им от чужди граждани, включително извън Европейския съюз, е каза Радев по време на срещата с Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Не се притеснявайте заклетите слуги на ЕСНито Радев нито някой ще влоши състоянието на България, защото по лошо от това, не може до стане. 10 год в ЕС и трето правителство на един некадърник и предател. Каквито са и БСП разбира се. Не се плашете че ще ви изкара от ЕС. Те ЕС добре се погрижиха да станете задният им двор. Две скорости, вън от Шенген, негативни доклади, отношение като второ качество хора, спиране на проекти итн. Но вие си вярвайте че са ви приели като равни на тях.

17

Българин

преди 6 години

Напред с Радев!

16

Анонимен

преди 6 години

*** и началничката

fallback