Общ преглед

Министърът на българското председателство на Евросъюза Лиляна Павлова даде показания пред следствиено в качеството на свидетел по разследването за нецелево разходване на средства  за европредседателството от бившия директор на НДК Мирослав Боршош.

Още по темата

"Дадох показания, такива каквито са моите мотиви и аргументи, които изложих прад Анкетната комисия, Нищо ново и нищо различно, нека оставим прокуратурата да си свърши работата", заяви на излизане Лиляна Павлова, цитирана от Булфото.

Вицепремиерът Томислав Дончев вече беше разпитан от прокуратурата. Вежди Рашидов също ще бъде извикан за обяснения като бивш принципал на НДК. Ако прокурорите преценят, че е необходимо, ще извикат на разпит и още членове на правителството.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова е категорична, че ако се съберат доказателства за вина и на други лица, прокурорите от отдел "Антикорупция" ще повдигнат още обвинения.

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош вече официално е обвиняем. Той ще отговаря за нецелево изразходване на 1.7 млн лв., отпуснати на НДК за подготовката за българското председателство на Европейския съюз, както и за безстопанственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар