Снимка: БТА

Въздушен десант на летище "Безмер" и транспортиране на американски бойни машини "Stryker" по въздуха бяха част от международното учение "Swift Response 17", което се проведе снощи и тази сутрин в авиобазата "Безмер". То се ръководи от САЩ и е част от учението "Saber Guardian 17", съобщи БТА.

Близо 600 парашутисти извършиха въздушен десант на летище "Безмер" в операция за превземането му. В учението участваха над 1000 военни от САЩ, Канада, Италия, Португалия и България.

От тях близо 100 са български военнослужещи от 42-ри Механизиран батальон и "Специални сили", които изпълняваха ролята на противникови сили.

Парашутистите са излетели от авиобаза в Унгария с 11 самолета С-13 и два самолета С-17 и успешно извършиха десанта в зоната на летище "Безмер".

Провеждащите се в България учения са доказателство за приноса на страната ви в НАТО, коментира по време на десанта командирът на Сухопътните войски на САЩ генерал-лейтенант Бен Ходжис.

Рано тази сутрин на летище "Безмер" с два самолета С-17 бяха транспортирани по въздух четири американски бойни машини "Stryker". Учението "Swift Response 17" продължава до 23 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase