Снимка: Bulgaria ON AIR

Политологът Димитър Димитров е убеден, че БСП се нуждае от допълнителен тласък, който ще й позволи да изглежда равностойна на ГЕРБ в електориален вариант.

"Няма да е изненада, ако се намери подобно решение, има много рационални мотиви за него", е мнението на Димитров за излезлите твърдения в медийното пространство, че партия АБВ ще се прелее в "БСП за България".

Социологът Първан Симеонов определи като спекулации този тип изказвания.

Все пак според него този сценарий е възможен, тъй като тежестта на АБВ не е толкова голяма нито като публично присъствие, нито като електорална подкрепа, както показват изследванията, твърди той.

"Ако това се случи, би имало важен символичен ефект за левицата, защото ще бъде още една червена точка в актива на Корнелия Нинова", посочи още социологът.

Гостите на Bulgaria ON AIR коментираха и още една публикувана информация: Докладът на Европейския съвет за външна политика (ECFR) казва, че една от управляващите партии у нас е изключително антиевропейски настроена, като класацията е оглавена от "Атака".

"В момента този факт дори може да е в плюс, тъй като има второ управленско мнозинство, което се опитва да поддържа проруска съставка. Това е инстинкт на Бойко Борисов, той се опитва да има диалог с всички страни", отбеляза Първан Симеонов.

Той обърна внимание как "Атака" е изчезнала от политическото пространство в един момент, но сега отново се появила, което кара социологът да си мисли, че партията се опитва от време на време да напомня за своята идентичност.

"Най-опасното за една радикална формация е, когато е на власт", обобщи мнението си Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase