Снимка: bTV
fallback

Консулството на Турция в Бургас организира възпоменателно тържество по повод Деня на демокрацията, който се отбелязва в южната ни съседка в годишнината от опита за преврат – 15 юли.

Oще по темата

Мероприятието не е обявено официално, като на него присъстват областният управител Гюнай Хюсмен и представители на партия ДОСТ, съобщава bTV.

Първоначално то трябваше да се проведе в шуменския театър, но ръководството в последния момент отказа да предостави помещения. Това стана на фона на закани за протести от страна на местните структури на ВМРО и НФСБ.

Така тържеството се премести в разградски хотел.

Събитието беше съпроводено само от символичен протест на националисти, които прочетоха декларация, в която осъждат провеждането му.

"Това събитие трябваше да се проведе в Щумен, но след като научихме за провокациите, решихме да не нагнетяваме допълнително напрежение. Единствената ни цел е да споделим демократичните ценности и саможертвите, които бяха направени", заяви консулът Ниязи Акьол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Измир

преди 6 години

До 71Че си имаме *** е вярно но нашите поне не се крият.Турските ханими-*** ни превъзхождат само че не го правят явно.Те са все забулeни докато влезнат в хотела или в колата.На кой ги разправяш и аз живея в Турция. А що се отнася за кражбите,всички пороци сме ги наследили от вас,като се започне от рушветството мини се през измамата и се стигне до проституцията.Та нали 500 години сте ни управлявали вие,ако не от вас от къде ще ги научеми тези мурафети beyefendi ???

79

Анонимен

преди 6 години

гадна турска измeт... Време е Дядо Иван да ви натика в мишата ви дупка, за да се научите къде ви е мястото.

78

Анонимен

преди 6 години

Като какъв присъства Областния управител Гюнай Хюсмен на това сборище? Ако е като официално лице, трябва да бъде незабавно уволнен. Ако е като частно лице, ДПС трябва да го изключи заради съвместен митинг с ДОСТ. И разбира се пак трябва да бъде уволнен.

fallback