Снимка: Министерски съвет
fallback

Премиерът Бойко Борисов пожела успех на новия български еврокомисар Мария Габриел и обясни, че тя може да постигне значителни резултати в ресора си.

Габриел бе избрана за европейски комисар по цифровата икономика и цифровото общество в началото на месеца.

Тя и Борисов разговаряха в Министерски съвет. По време на срещата министър-председателят поздрави Габриел и й пожела успешна работа на отговорната позиция.

Oще по темата
Той й обясни и че като еврокомисар тя има възможност да постигне значителни резултати в ресора, за който отговаря. Борисов отбелязъл и добрата комуникация с Европейската комисия и изразил увереност, че Мария Габриел ще поддържа активен диалог с българските институции, информиха от правителствения пресцентър.

По време на разговорите двамата обсъдили и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Според Габриел са налице основни предпоставки за успешното провеждане на председателството. И двамата с Борисов били на едн омнение, че то е възможност страната ни да има активна роля на медиатор между институциите и да окаже положително въздействие по важни за Европа теми.

Бойко Борисов обърна специално внимание на Западните Балкани. Той сподели, че е оптимист след срещата си с лидерите от Берлинския процес в Триест и след проведените вчера разговори в Солун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Маке Юнак

преди 6 години

Много и дълга на тая мома шията бре, шо тека?

22

на снимката

преди 6 години

До АнонименУгоено прасе и суха скумрия!

21

фатална грешка

преди 6 години

До ЕРДОГАН-АКБАРБоко прекали с жените!!! Не са за политика! Развалят дебатите!!! Само те ще го провалят!

fallback