Снимка: Bulgaria ON AIR

Силата на "неграмотността и простотията във властта" надхвърлят с пъти щетите, които нанася корупцията в България, отсече политическият PR Арман Бабикян в студиото на "България сутрин".

Той посочи, че скандалът с НДК, който е напът да провали председателството на страната ни на Съвета на ЕС, съпътстван от други обстоятелства, е показателен за липсата на адекватни реакции от страна на институционалните органи в държавата.

"Елемент на изненада нямаше. Отговорността трябва да бъде поета от управляващите. Които пък бяха заинтересовани от последния бюджет, служещ за ремонтни дейности на Националния дворец на културата. Не е нормално обаче да се взима комисионна за политически приоритети, които България смята да предложи по време на председателството", категоричен бе Бабикян.

Пред Bulgaria ON AIR политологът доц. Татяна Буруджиева посочи, че скандалът около НДК е далеч от всякакви ценности и принципи.

"Съответните институции в България трябваше да си свършат работата навреме и да не се стига до подобен шум. Едва ли обаче някой в Европа е заинтересован, която и да е държава да се провали в председателството си", подчерта тя.

И допълни, че в случая не става въпрос за приютяване на гости, пред които страната ни да покаже нови и ремотрирани сгради или пък културно наследство.

"Комисионни се раздават, когато една сделка бъде приключена. Надявам се България да има председателство", каза в заключение доц. Буруджиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase