Снимка: Булфото, архив
fallback

Директори на болници са ощетявали лечебните заведения, които ръководят, с хиляди левове, тъй като са купували лекарства на цени над допустимите. Това каза министърът на здравеопазването Николай Петров пред ресорната парламентарна комисия.

Oще по темата

Той посочи, че сумите, с които са били ощетени различните болници, са от 90 хил. лв. до 600-700 хил. лв.

Тези директори ще бъдат санкционирани, увери министър Петров, цитиран от БТА.

Има потенциал за промяна в цените на клиничните пътеки, както и за извеждане на още дейности от болничната в извънболничната помощ, каза министър Петров в отговор на въпрос за недофинансирането на клиничните пътеки.

По думите на министър Петров има болници, които трябва да бъдат подложени на индивидуален мониторинг и за тях трябват оздравителни програми и прилагане на индивидуален подход.

Ще наложим правила за формиране на работната заплата, правила за стопански разходи, за лекарства, за медицински изделия.

Свободията свърши, беше категоричен министър Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Пациент

преди 6 години

Я вземете нещата в свои ръце. Въведрте някаква справедливост и почнете отнякъде. Редно е надценката да се възстанови от директора, и ако сумата е "голяма" - моментално да влезе в затвора. Без лиготии и "наш, ваш човек ". Инач Бвлгария никога няма да се оправи щом се търгува със здравето на хората.

12

Анонимен

преди 6 години

"Как се точи бюджет?"????????Ами като не знаете питайте Пожарникара от Банкя.Той е ЕКСПЕРТ в тези работи.Кеф ти магистралки, кеф ти саниране, кеф ти стадион за 30хил човека в Две Могили-хасковско.

11

ДръжСеЗемьоШопТеГази

преди 6 години

Марешки продава лекарствата по-евтино и картелите се чудят как да му направят мръсотия и да го изтикат от бизнеса.Разни далавераджии купуват лекарствата на много по-високи цени за болниците, но са се уредили за директори!

fallback