Снимка: МВнР
fallback

Няма официална информация, че се отлага подписването на договора за добросъседство с Македония, коментира министърът на външните работи Екатерина Захариева, след като опозицията в западната ни съседка остро се противопостави на подписването.

Oще по темата

Тя посочи, че е договорено да празнуваме заедно Илинден и предстои и финалният кръг на преговорите.

Ще направим всичко възможно това да се случи, заяви тя, цитирана от БТА и припомни, че редица български правителства от 2012 г. следват една и съща политика по отношение на договора за добросъседство.

Захариева обясни, че и премиерът Зоран Заев, и външният министър Никола Димитров са споменали за срещата в Черна гора и че все още няма точни часове, но че ще направят всичко възможно това да се случи на 2 август сутринта.

Така че официална информация, че се отменя, нямаме, важното е договорът да се сключи и да постигнем съгласие по текстовете, коментира Захариева.

Тя уточни, че сама е поискала изслушването в парламентарната външна комисия, защото се надява това да е една от темите, по които да имаме национално обединение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Loyko

преди 6 години

Sled vtorata svetovna voina v Bularia ,nad 160 000 se samoopredeliat kato makedonci,a sega oficialno se otchitat kato takiva samo 2 500.Kakvo li e stanalo s vsichki ostanali rodove?Ne viarvam da e imalo asimilacija...

36

Djurgh

преди 6 години

S podpis ili bez...na besilkata ste visnete skoro ms i ns...

35

PD

преди 6 години

Няма значение в какъв мит ще повярват. Важно е какъв идеал ще изведат, за да създадат идентичност. За сега няма такъв. Само претендират за древност, е и ?Добре древни сте, за що се борите? Да признаем че сте древни? Добре древни сте е и ?Да признаем езика, ми добре, а, ще пренапишете ли учебниците в университетите по целия свят, щото това признание да има стойност?Братя сме, и историята ни е обща, а тези що крадоха от историята ни, създавайки митове, на тях що не дирите сметка? Те мътят водата.

fallback