Снимка: БТА
fallback

Компетентна реакция и превантивни мерки са довели до овладяване на ситуацията с обилните валежи от последните дни. Това отчете вътрешният министър Валентин Радев в парламента.

Oще по темата
"Съгласуваните действия между всички институции допринесоха за компетентното реагиране в процеса на националния план за действие при бедствия и аварии. Това доведе и до недопускане на жертви. С направените превантивни действия от правителството се вижда как трябва да работи системата при бедствия и аварии", коментира вътрешният министър.

Армията също била в готовност, но не се наложило включването й.

Радев обобщи, че в периода 2-4 юли на тел. 112 са постъпили 650 сигнала за паднали клони, дървета, задръстени шахти.

"Най-тежко беше в Плевенско, бе обявено бедствено положение, затворен беше път. Само за 7 часа се усложни ситуацията в Самоков и бе обявено бедствено положение. Евакуирани са 12 граждани", каза още министърът.

Радев посочи и щетите от пороите.

"Има щети по пътищата в Плевен, Ловеч, Враца, Велико Търново и София. Има свлечени земни маси, изровени банкети, паднали дървета. Вследствие на голямата буря има и теч в лявата тръба на тунел "Ечемишка", каза той.

През следващите дни ще продължава да се следи обстановката, да се оказва помощ на пострадалите и да се описват щетите, обеща още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Dies Irae

преди 6 години

Да и за това в Русе на Булевард Трети Март точно преди Сарайския мост се удави една патрулка. Понеже ТИР-овете едвам минаваха и полицията не се сети, че те не могат да минат и затова се забиха и чакаха 1 час в колата (не можаха да излязат и да почнат да регулират движението например като отклоняват колите който идваха обратно), а чакаха пожарната да дойде и да ги избута на сухо. Това им е адекватната реакция.

fallback