Снимка: БТА, архив
fallback

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов не остана длъжен на обвиненията на президента Румен Радев, който го разкритикува, че не разбира от авиация, говори на автопилот и често изказва мнение, различно от това на премиера Бойко Борисов.

Oще по темата

В социалната мрежа Facebook Цветанов декларира, че е длъжен да защити парите на данъкоплатците, които също като него не са тесни специалисти по авиация.

"Ако има политик в България, който лично и със семейството си, е бил реална мишена и жертва на войните между различните власти в България, това съм аз. Знам поуките и се научих да търся консенсус при всеки казус в парламента и не заради личното си его, а защото българите се умориха от подобни безсмислени битки. Затова ще подмина тона и обидните думи, с които днес президентът ме атакува персонално за създаването на комисията в Народното събрание, която ще анализира дали моделът "Грипен" е най-подходящият избор за военната ни авиация", обяснява той, след като Радев определи като трибунал за политическа разправа парламентарната комисия, която ще проверява процедурата за нов изтребител.

Според Цветанов е добре комисията да бъде оставена да си свърши работата и да вземе отговорно решение, "а политическият елит да слезе от небето".

"А колкото до противопоставянето ми с г-н Борисов, съветът ми е: Г-н Радев, не се пробвайте, други вече се провалиха. ГЕРБ е системна, устойчива партия и в нея са важни хората, не лидерите", съветва вторият в ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

до 101

преди 6 години

чудесна оценка даваш, споделям я.

93

До Истина

преди 6 години

До Истина СУ ПАК ФА наистина би трябвало да е по-добър, защото е шесто поколение, но за съжаление не се произвежда , а има само няколко прототипа и то без стелт покритие и не е ясно с каква авионика !

92

Анонимен

преди 6 години

До ИсмаилПрочети за F-35. Само че целия бюджет на българия няма да стигне за един такъв самолит. България е много бедна и ограбена от своите си хора страна. Правителствата са сборен пункт на крадци.

fallback