Мустафа Карадъйъ. Снимка: архив, Булфото
fallback

ДПС призова управляващите да вземат мерки срещу ислямофобията и проявите на омраза срещу мюсюлманите. 

Движението излезе с остра декларация след вчерашното нападение в София над дъщерите и съпругата на зам.-главния мюфтия у нас. 

"Изключително дръзко, нагло и безпардонно едни лица нападнаха беззащитни жени в европейска София. Само защото са носели забрадка. Само защото изповядват ислям", обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ. Той нарече боя "изключително тревожен".

Oще по темата

"Всички нормални хора са в шок от подобна бруталност и ние, от Движение за права и свободи, остро осъждаме този акт на омраза", каза още Карадъйъ.

Той призова някой да каже "Стоп" на превръщането на представителите на мюсюлманската религия в еквивалент на проблеми и на врагове. 

Карадъйъ припомни побоя на молещи се мюсюлмани пред джамията в София през 2011 година, както и блъскането на жени на границата преди изборите. 

Поставяме остро въпроса има ли държава, която да гарантира правата и свободите на своите граждани. Забележете – в случая, в собствената им родина", каза Карадъйъ. Той даде да се разбере, че не очаква отговор, тъй като отговорните за безредиците с мюсюлманите днес са във властта.

"Включването във властта на крайни националисти, на ксенофоби и лъжепатриоти създава не просто условия за подобни прояви, но трайно насажда усещането за правилност и необходимост. И вместо да бъдат осъдени и изкоренени като тип поведение, те се превръщат в негативни стереотипи и пример за подражание", възмути се още лидерът на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Турче

преди 6 години

Заради ДържавнатаПропагантнаСлужба,да си турчин е срам и позор!!!!!

37

Анонимен

преди 6 години

Мюмюна, който не може да говори на български се е объркал!Вашата родина не е България, а турция тук сте едни натрапници които кой знае защо не са били изгонени след освобождението от Турско Робство! Голяма грешка, ОГРОМНА, НЕПРОСТИМА!!!Пингвините, НАРОЧНО ходят така, за да демонстрират и ДРАЗНЯТ неверниците - които сме ние - нормалните и непромити с *** ценности хора!!! Като искате да ви уважават хората примитивната религия, ще се постараете да измиете срамния образ, който имате!!!

36

Анонимен

преди 6 години

Стоп. Аре сега се пръждосвайте към Анадола, тук нямате работа.

fallback