Снимка: архив, Булфото
fallback

Освен самолети и кораби, държавата ще купи и бронирани бойни машини за пехотата. Това поне гласят проектите за модернизация на армията, които военният министър Красимир Каракачанов внесе за разглеждане в Народното събрание.

Oще по темата

Обновлението на трите вида въоръжени сили ще бъде извършено според договореностите в Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Миналата година парламентът одобри купуването на 8 многоцелеви изтребителя. Разходът за тях ще бъде близо 1,5 млрд. лв., като шведската оферта за "Грипан" беше класирана на първо място от служебния кабинет.

Също така у нас ще се строят и 2 многофункционални модулни патрулни кораба, като така общият разход възлиза на около 2,3 млрд. лв.

Разходите за близо 200 бронирани машини за пехотата ще се разсрочват пък до 2029 г.

В най-напреднала фаза е проектът за изтребителите. В авиобазата обаче са категорични, че отлагане или пренаписване на проекта ще го върне в изходно положение, което означава поне още 3 години да няма нова техника във ВВС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

До анонимен

преди 6 години

Че аз от там ти пиша ... влака го хванах още 2000г

63

Анонимен

преди 6 години

До ХахахаСамо се чудя какво ще направят 6 самолета и 200 машини (до 2029г)хващай влака за масква, нема кво да се чудиш.

62

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 50КОРАБИТЕ СА ИДЕАЛНА МИШЕНА!!! И НИТО ЩЕ ПОМОГНАТ СРЕЩУ РУСИЯщо бе, рашките ще ги целят с надуваемите "Бастион" от Крим ли :)))

fallback