Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Депутатите от "Воля" намериха начин да се освободят държавни ресурси, които според тях могат да отидат за за скок на пенсиите.

Те са внесли промени в Закона за политическите партии, с които предлагат държавна субсидия да взимат само партиите, които са прескочили бариерата от 4% за влизане в парламента.

В момента само една от партиите, които не успяха да вкарат свои депутати, но пък са събрали над 1% от действителните гласове на последните избори, има право на тази субсидия.

Oще по темата
Това е партия "Възраждане", спечелила доверието на 1.08% от отишлите до урните на последния вот.

Председател на "Възраждане" е общинският съветник във Варна и бивш директор на Регионален исторически музей – Добрич, Костадин Костадинов. Той беше заместник-председател на ВМРО и водеше предаване по СКАТ.

След изборите през март с парите от държавната хазна се простиха СДС, ДСБ, ДБГ, АБВ, "Движение 21" и "Глас народен".

Всички те се явиха на предсрочния вот в коалиции, но не минаха прага от 4%. Така че те загубиха и предоставените им от държавата имоти, защото според Закона за политическите партии коалициите ползват субсидия и офиси само ако влязат в парламента.

Годишната субсидия за политическите партии през тази година е 11 лева за всеки реален глас, като няма таван на сумата, която може да бъде получена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Dies Irae

преди 6 години

До Dies IraeТова не е само за Герб, а за всички партии!!! Защото реалния им електорат е от по 200,300 човека всичко останало са купени,зависими, борещи се за кокала или имащи някаква изгода. А това са хора който и 1ст. няма да отделят за партия. За това се изисква партия с визия, с програма, с партиен лидер който има уважението на избирателите си, а такова животно в България НЯМА!!! всите са едни и същи кръгли 0!!! Няма един читав всичкото БКП пребоядисано в зелено,синьо,черно,кафяво и тн. !!!

30

Dies Irae

преди 6 години

Просто е. За какво им е субсидия? Нали имат избиратели? Например ГЕРБ - 1 мил. и 300 хил. избиратели по 1 лев месечно от членски внос = 1 мил. и 300 хил. лева. По 12 месеца = 15 мил. и 600 хил. лева на година! Повече от достатъчно за издръжка на партия. Това е ако гласоподавателите им са реални и са симпатизанти, а понеже те не са и затова не искат. Защото ще светне колко реално са им симпатизантите и колко са платените гласове!!! Затова не искат да се издържат от членски внос, а от субсидии!!!

29

Анонимен

преди 6 години

Хайде сега и недоволствате. Човекът поне предлага някакъв вариант бил той и за една стотинка, а патриотарите които дойдоха на власт точно с обещанията за вдигане на пенсиите се скатаха. На мен Марешки все повече ми харесва.

fallback